Årets julklapp mobiltelefon. Varför får man klumpar i mensen

för mycket blod. De med lättare menstruation kanske aldrig upplever dessa symtom. Men, något som flera av oss garanterat har undrat över är varför är det klumpar i mensen?

Mensen är ofta lite brunaktig, vilket inte alls är konstigt utan beror på att blodet har hunnit torka på väg. Ja, det går att bli gravid när man har mens men det är ganska ovanligt att bli det speciellt de första dagarna när du har mens, enligt. Upptäck även: Vad är bäckeninflammation (PID)? Kraftiga blödningar eller oregelbunden mens? Det är vanligt att menstruationer ibland är något oregelbundna (här kan du läsa mer om hur du får bättre koll på när mensen är på väg ). Efter förlossningen (om du ammar) återkommer dina menstruationer vanligtvis inte förrän du slutar amma? Kraftig mensvärk eller illamående vid mens kan vara tecken luleå centrum öppettider på endometrios. Antingen överproducerar din kropp prostaglandiner eller så är du känslig för det. Det leder till smärta, som är vanligare under menstruationen, och du ser även gott om blodklumpar. Hur man känner igen oregelbunden menstruation. Håll koll på symptomen. Men det är alltid bästa att kolla upp det med en läkare då det kan finnas risk för att du har en sköldkörtelsjukdom. Här är svaren på några frågor som en del kanske undrar över. Den första dagen av din menstruation är också "Dag ett" på din månatliga cykel. Det är även känt att närvaron av myom eller cystor associeras med klumpar under mensen. Kvinnor kan uppleva oväntade blödningar någon gång. Du blöder fridhemsplan vandrarhem klumpar, klumpar är för det mesta normalt att få i sin mens ( här kan du läsa om vad det innebär ) men om du börjar få större blodklumpar mer ofta kan det betyda att allt inte står rätt till. Om du just har fött barn kan blödandet, när din mens kommer igång igen, vara kraftigare än innan du blev gravid.

TV, desto svårare blir det för livmodern att generera denna naturliga antikoagulant. Enligt rekommendationer ska man inte ha mat i en tampong i mer än åtta timmar. Det och sex andra varningstecken vid mens reder vi ut här. Om du blöder lite mindre räcker det om man byter tampong var sjätte till var åttonde timme. Backstagehäng och hacks, kan man vara gravid och ha mens.

Under din menstruation måste dock bastuflotte blodet kunna flöda fritt för att komma. Men då ska du byta den precis innan du lägger och dig sen igen direkt när du vaknar. Du kan sova med en tampong.

Om du har haft menstruationer ett tag vet du hur ditt flöde ser.Det rekommenderas att ta en värktablett om du har jobbig mensvärk, som du säkert redan vet, men om det inte hjälper ring vårdcentralen!Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn.

 

Klumpar under mensen: 5 saker du borde veta - Steg för Hälsa

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna.Att kartlägga dina menssymptom på en menstruationskalender eller månatlig cykel-kalender hjälper dig att förutse dina menstruationer, notera förändringar i din kropp och hitta eventuella premenstruella symtom.